Pilarikengät

AHK®-pilarikenkä

AHK®-pilarikenkää käytetään betonirunkojen kevyissä pilarijatkos- ja perustusliitoksissa suorakaidepilarin nurkkaliitoksissa. AHK®-K-keskikenkä soveltuu suorakaidepilarin sivun keskelle ja pyöreään pilariin. Kenkäliitoksien suunnittelu tapahtuu ACOLUMN-mitoitusohjelmalla. Kenkien pultteina ovat ATP- ja AHP® -harjateräspultit.

AHK®-pilarikenkää käytetään toimisto- ja liikerakennusten sekä julkisten rakennusten kevyiden betonielementtirunkojen liitoksissa perustukseen ja pilarijatkoksiin. Kenkä soveltuu myös kevyiden teollisuusrakennusten betonipilareiden perusliitoksiin. Tuote on testattu ja mitoitettu kestämään vaativia rakennusolosuhteita, ja se valmistetaan SFS-EN 1090-2:2018-standardin mukaisesti.

AHK®-pilarikenkää käytetään betonirunkojen kevyissä pilarijatkos- ja perustusliitoksissa suorakaidepilarin nurkkaliitoksissa.

AHK®-K-keskikenkä – suorakaidepilarin sivun keskelle ja pyöreään pilariin

AHK®-K on pilarin keskikenkä, jota käytetään suorakaidepilarin sivun keskellä tai seinämäisessä elementissä normaali- ja leikkausvoimaa sekä taivutusmomenttia siirtävässä liitoksessa. AHK®-K-kenkä sopii myös pyöreään pilariin, sillä kengän tartunnat sijoittuvat optimaalisesti pyöreän pilarin hakojen pintaan. Kenkiä käytetään pilarin jatkamiseen ja kiinnittämiseen perustukseen. Kahden kengän liitos siirtää vain normaalivoimaa, ja 4–8 kengän liitos siirtää normaali- ja leikkausvoimaa sekä taivutusmomenttia.

Liitos muodostuu esivalmistetusta kengästä, joka asennetaan elementtimuottiin ennen valua. Kenkäliitos on käyttökunnossa, kun liitoksen jälkivalubetoni on saavuttanut suunnittelulujuuden. Kenkäliitoksien suunnittelu tapahtuu helpolla ja nopealla ACOLUMN-mitoitusohjelmalla. Kenkien pultteina ovat ATP- ja AHP® -harjateräspultit.

Haluaisitko kuulla lisää? Asiantuntijamme odottavat yhteydenottoasi.

APK®-C-pilarikenkä

APK®-CM-palkkikenkä

ASL-seinäkengät

Tuotteet

A-BEAM®

A-BEAM® ja Anstarin liitostekniikka muodostavat osan runkojärjestelmästä, joka tarjoaa kustannustehokkuutta ja joustavuutta rakentamiseen.

Ansaat

Diagonaalianstaita käytetään sitomaan sandwich-elementin betonikuoret toisiinsa välissä olevan lämpöeristeen läpi. Ansaiden avulla siirretään ulkokuoren omapaino ja tuulikuormat sisäkuorelle.

Kiinnityslevyt

Kiinnityslevyjä käytetään muodostamaan paikallavalu- ja elementtirakenteiden pintaan hitsauskiinnitysalusta.

Ripustusosat

Anstar on kehittänyt konsoli- ja kannakejärjestelmiä tehokkaiksi ja kokonaisedullisiksi rakennusmenetelmiksi. Liitososat ovat helposti asennettavia sekä elementtitehtaalla että työmaalla.

Parvekeliitokset

Parvekesaranoilla siirretään vaakavoimia parveketornista rakennuksen runkoon. Saranaliitos sallii pystysuuntaiset liikkeet.

Harjateräspultit ja peruspultit

Harjateräs- ja peruspulttimme ovat omaa kotimaista tuotantoamme, ja ne valmistetaan tehtaallamme Lahden Villähteellä

AEP®-piilokonsoli

AEP®-piilokonsolilla kiinnitetään betonielementtipalkki tai Anstarin A-BEAM® betonielementtipilarin, -seinän tai toisen palkin kylkeen. Markkinoiden kevyin ja käyttäjäystävällisin piilokonsoli.

AOK®-kannake

AOK®-kannake toimii ontelolaattatason aukossa laatan pään kantavana rakenteena. Kannakkeelle on myönnetty patentti, joka mahdollistaa yksinoikeuden markkinoiden kustannustehokkaimmalle kannakkeelle.

Pilarikengät

Anstarin kaikki pilarikenkätuotteet ovat omaa kotimaista tuotantoa ja suunnittelua. Valikoimaamme kuuluu kolme erilaista pilarikenkätyyppiä, käyttötarkoituksen mukaan.

Raudoitusjatkokset

Raudoitusjatkosta käytetään harjatangon jatkamiseen täydelle vetokapasiteetille. Jatkettavan tangon päihin valmistetaan ruuvikierre ja tangot liitetään toisiinsa muhviliitoksella, joka siirtää tangon voiman liitoksen yli.

Ristikkoliitokset

Ristikkoliitokset ADE® ja ADK® on suunniteltu betonielementtirungon jäykistystä varten. Liitoksia käytetään betonielementtipilarin ja teräsrakenteisen jäykistysristikon ja -sauvan välisissä liitoksissa.

KYSY LISÄÄ ASIANTUNTIJOILTAMME

Tero Viljakainen

toimitusjohtaja
044 761 3510
tero.viljakainen@anstar.fi

Jari Vilkman

avainasiakaspäällikkö
040 0830 091
jari.vilkman@anstar.fi

Atte Nieminen

asiakaspalveluinsinööri
044 761 6208
atte.nieminen@anstar.fi