Smart steel. Since 1981.

A-BEAM®

A-BEAM® ja Anstarin liitostekniikka muodostavat osan runkojärjestelmästä, joka tarjoaa kustannustehokkuutta ja joustavuutta rakentamiseen. Palkkeja käytetään sekä yksiaukkoisena että jatkuvana rakenteena ja se suunnite llaan ilman erillistä palosuojausta paloluokkaan R180 asti. Vakioliitoksena teräsbetonipilariin on AEP piilokonsoli sekä liittopilariin AEL piilokonsoli. Palkille on laadittu liitoskirjasto myös tavanomaisia liitoksia varten erilaisiin runkorakenteisiin. Palkkityypin valinta ja liittorakenteen alustava mitoitus suoritetaan ohjelmat-osiosta löytyvällä A-BEAM pikamitoitusohjelmalla. Katso esittelyvideo A-BEAM®.        

A-BEAM W

W-tyypin liittopalkki on suunniteltu erityisesti talvirakentamisen olosuhteisiin. Palkki toimii   matalan välipohjan kantavana liittorakenteena. Kotelo valmistetaan teräslevystä ja kotelon   taivutuskestävyyttä säädetään raudoituksella ja alalaipan paksuudella. Palkkityypin W kotelo   valetaan jo konepajalla täyteen betonia. Käyttötilanteessa palkki toimii liittorakenteena   ontelolaattojen ja pintavalun kanssa. Palkin taivutuskestävyys riittää ontelolaattojen   asennusaikaisille kuormille.

Suunnitteluohje Asennusohje

A-BEAM S

S-tyypin palkki toimii matalan välipohjan kantavana liittorakenteena. Kotelo valmistetaan teräslevystä ja kotelon taivutuskestävyyttä säädetään levypaksuuksilla. Palkki toimitetaan ilman sisäpuolen valua ja valut suoritetaan työmaalla. Käyttötilanteessa palkki toimii liittorakenteena ontelolaattojen ja pintavalun kanssa. Palkin taivutuskestävyys riittää ontelolaattojen asennusaikaisille kuormille.

Suunnitteluohje Asennusohje

Tuotteet

A-BEAM®

A-BEAM® ja Anstarin liitostekniikka muodostavat osan runkojärjestelmästä, joka tarjoaa kustannustehokkuutta ja joustavuutta rakentamiseen.

Ansaat

Diagonaalianstaita käytetään sitomaan sandwich-elementin betonikuoret toisiinsa välissä olevan lämpöeristeen läpi. Ansaiden avulla siirretään ulkokuoren omapaino ja tuulikuormat sisäkuorelle.

Kiinnityslevyt

Kiinnityslevyjä käytetään muodostamaan paikallavalu- ja elementtirakenteiden pintaan hitsauskiinnitysalusta.

Konsolit ja kannakkeet

Anstar on kehittänyt konsoli ja kannake järjestelmiä tehokkaiksi ja kokonaisedullisiksi rakennus menetelmiksi. Liitososat ovat helposti asennettavia niin elementtitehtaalla, kuin myös työmaalla.

Nostojärjestelmät

AN nostoankkuri on sandwich-elementtien nostamiseen kehitetty tuote, joka nopean asennustavan lisäksi suojaa elementtejä asennusvaiheen murtuma vaurioilta.

Parvekeliitokset

Parvekesaranoilla siirretään vaakavoimia parveketornista rakennuksen runkoon. Saranaliitos sallii pystysuuntaiset liikkeet.

Pultit ja kengät

Peruspultteja ja pilarikenkiä voidaan käyttää betonielementtirunkojen
liitoksissa perustukseen ja pilarijatkoksiin.

Raudoitusjatkokset

Raudoitusjatkosta käytetään harjatangon jatkamiseen täydelle vetokapasiteetille. Jatkettavan tangon päihin
valmistetaan ruuvikierre ja tangot liitetään toisiinsa muhviliitoksella, joka siirtää tangon voiman liitoksen yli.

Ristikkoliitokset

Ristikkoliitokset ADE, ADL ja ADK on suunniteltu betonielementtirungon jäykistystä varten. Liitoksia
käytetään betonielementtipilarin ja teräsrakenteisen jäykistysristikon ja -sauvan välisissä liitoksissa.

KYSY LISÄÄ ASIANTUNTIJOILTAMME

Tero Viljakainen

toimitusjohtaja
044 761 3510
tero.viljakainen@anstar.fi

Jari Vilkman

avainasiakaspäällikkö
040 0830 091
jari.vilkman@anstar.fi

Atte Nieminen

asiakaspalveluinsinööri
044 761 6208
atte.nieminen@anstar.fi