Smart steel. Since 1981.

A-BEAM®

A-BEAM® ja Anstarin liitostekniikka muodostavat osan runkojärjestelmästä, joka tarjoaa kustannustehokkuutta ja joustavuutta rakentamiseen.

Palkkeja käytetään sekä yksiaukkoisena että jatkuvana rakenteena ja se suunnitellaan ilman erillistä palosuojausta paloluokkaan R180 asti. Vakioliitoksena teräsbetonipilariin on AEP®-piilokonsoli sekä liittopilariin AEL-piilokonsoli. Palkille on laadittu liitoskirjasto myös tavanomaisia liitoksia varten erilaisiin runkorakenteisiin.

Palkkityypin valinta ja liittorakenteen alustava mitoitus suoritetaan Ohjelmat-osiosta löytyvällä ABEAM-pikamitoitusohjelmalla. Katso esittelyvideo A-BEAM®.

 

TUTUSTU LIITTOPALKKIEN UUTEEN AIKAAN

A-BEAM W®

W-tyypin liittopalkki on suunniteltu erityisesti talvirakentamisen olosuhteisiin. Palkki toimii matalan välipohjan kantavana liittorakenteena. Kotelo valmistetaan teräslevystä ja kotelon taivutuskestävyyttä säädetään raudoituksella ja alalaipan paksuudella. A-BEAM W®-palkkityypin kotelo valetaan jo konepajalla täyteen betonia. Käyttötilanteessa palkki toimii liittorakenteena ontelolaattojen ja pintavalun kanssa. Palkin taivutuskestävyys riittää ontelolaattojen asennusaikaisille kuormille.

Suunnitteluohje Asennusohje

A-BEAM S®

S-tyypin palkki toimii matalan välipohjan kantavana liittorakenteena. Kotelo valmistetaan teräslevystä ja kotelon taivutuskestävyyttä säädetään levypaksuuksilla. Palkki toimitetaan ilman sisäpuolen valua ja valut suoritetaan työmaalla. Käyttötilanteessa palkki toimii liittorakenteena ontelolaattojen ja pintavalun kanssa. Palkin taivutuskestävyys riittää ontelolaattojen asennusaikaisille kuormille.

Suunnitteluohje Asennusohje

AOK®-KANNAKE

AOK®-kannake toimii ontelolaattatason aukossa laatan pään kantavana rakenteena.

Käyttöohje

Tuotteet

A-BEAM®

A-BEAM® ja Anstarin liitostekniikka muodostavat osan runkojärjestelmästä, joka tarjoaa kustannustehokkuutta ja joustavuutta rakentamiseen.

Ansaat

Diagonaalianstaita käytetään sitomaan sandwich-elementin betonikuoret toisiinsa välissä olevan lämpöeristeen läpi. Ansaiden avulla siirretään ulkokuoren omapaino ja tuulikuormat sisäkuorelle.

Kiinnityslevyt

Kiinnityslevyjä käytetään muodostamaan paikallavalu- ja elementtirakenteiden pintaan hitsauskiinnitysalusta.

Konsolit ja kannakkeet

Anstar on kehittänyt konsoli- ja kannakejärjestelmiä tehokkaiksi ja kokonaisedullisiksi rakennusmenetelmiksi. Liitososat ovat helposti asennettavia sekä elementtitehtaalla että työmaalla.

Parvekeliitokset

Parvekesaranoilla siirretään vaakavoimia parveketornista rakennuksen runkoon. Saranaliitos sallii pystysuuntaiset liikkeet.

Pultit ja kengät

Peruspultteja ja pilarikenkiä voidaan käyttää betonielementtirunkojen
liitoksissa perustukseen ja pilarijatkoksiin.

Raudoitusjatkokset

Raudoitusjatkosta käytetään harjatangon jatkamiseen täydelle vetokapasiteetille. Jatkettavan tangon päihin valmistetaan ruuvikierre ja tangot liitetään toisiinsa muhviliitoksella, joka siirtää tangon voiman liitoksen yli.

Ristikkoliitokset

Ristikkoliitokset ADE® ja ADK® on suunniteltu betonielementtirungon jäykistystä varten. Liitoksia käytetään betonielementtipilarin ja teräsrakenteisen jäykistysristikon ja -sauvan välisissä liitoksissa.

KYSY LISÄÄ ASIAN-
TUNTIJOILTAMME

Jarmo Vaskelainen

projektipäällikkö
044 763 0990
jarmo.vaskelainen@anstar.fi

Atte Nieminen

myynti-insinööri
044 761 6208
atte.nieminen@anstar.fi