Ripustusosat

AR-ripustusliitos

Kierreliitoksin kiinnitettävällä järjestelmällä ripustetaan betoniset julkisivuelementit tai työmaalla muurattavan tiiliseinän kannakkeet rakennuksen rungosta. AR-ripustusosia käytetään kuorielementtien ja muurauskannakkeiden kiinnittämiseen rakennuksen runkoon.

Rakenteen omapainon lisäksi ripustusosat siirtävät tuulikuormia. Kuorielementtien teräsosia voidaan käyttää myös elementtien nostamiseen ja päällekkäisten elementtien toisiinsa liittämiseen tappiliitoksena.

Ripustusosat siirtävät pysty- ja vaakavoimia. Nämä voimat pitää huomioida kantavan rakenteen suunnittelussa. Käytön kannalta osat pyritään sijoittamaan niin että osiin muodostuu yhtä suuri rasitus. Korkeussäätö tapahtuu kierretangon avulla, ennen asennusta tulee varmistaa että vedetty vino kierretanko on varustettu lukitusmutterilla.

Ripustusosat on mitoitettu kannatettavan rakenteen omapainolle ja tuulikuormille. Mikäli ripustusosia kuormittaa myös pystysuuntaiset hyötykuormat, tulee tämä huomioida erikseen ankkurointiosien mitoituksessa. ARKL-kiinnityslevyjä voidaan käyttää muuhun kuin elementin omapainon siirtämiseen vain rakennesuunnittelijan erillisellä selvityksellä, pystysuuntaiset hyötykuormat pienentävät tyssätartuntojen varmuutta betonin murtokartioon nähden.

ARM-puristusosa toimii kuorielementin ARR-ankkuriosan puristussiteenä siirtäen sekä elementin ripustamisesta että tuulesta aiheutuvat puristuskuormat runkorakenteelle. Elementin yläreunan liitosalueet eristetään vasta vinositeen asentamisen jälkeen, joten ARM-puristussiteen säätäminen voidaan suorittaa eristetilassa kierretankoa kiristämällä. Lopuksi lukitusmutteri kiristetään kuorielementtiä vasten.

Haluaisitko tietää lisää? Me täällä Anstarilla autamme mielellämme kaikessa suunnitteluun, tuotteisiin ja oikeiden ratkaisujen löytymiseen liittyvissä kysymyksissänne. Ota yhteyttä asiantuntijoihimme.

AR-muurauskannake

Tuotteet

A-BEAM®

A-BEAM® ja Anstarin liitostekniikka muodostavat osan runkojärjestelmästä, joka tarjoaa kustannustehokkuutta ja joustavuutta rakentamiseen.

Ansaat

Diagonaalianstaita käytetään sitomaan sandwich-elementin betonikuoret toisiinsa välissä olevan lämpöeristeen läpi. Ansaiden avulla siirretään ulkokuoren omapaino ja tuulikuormat sisäkuorelle.

Kiinnityslevyt

Kiinnityslevyjä käytetään muodostamaan paikallavalu- ja elementtirakenteiden pintaan hitsauskiinnitysalusta.

Ripustusosat

Anstar on kehittänyt konsoli- ja kannakejärjestelmiä tehokkaiksi ja kokonaisedullisiksi rakennusmenetelmiksi. Liitososat ovat helposti asennettavia sekä elementtitehtaalla että työmaalla.

Parvekeliitokset

Parvekesaranoilla siirretään vaakavoimia parveketornista rakennuksen runkoon. Saranaliitos sallii pystysuuntaiset liikkeet.

Harjateräspultit ja peruspultit

Harjateräs- ja peruspulttimme ovat omaa kotimaista tuotantoamme, ja ne valmistetaan tehtaallamme Lahden Villähteellä

AEP®-piilokonsoli

AEP®-piilokonsolilla kiinnitetään betonielementtipalkki tai Anstarin A-BEAM® betonielementtipilarin, -seinän tai toisen palkin kylkeen. Markkinoiden kevyin ja käyttäjäystävällisin piilokonsoli.

AOK®-kannake

AOK®-kannake toimii ontelolaattatason aukossa laatan pään kantavana rakenteena. Kannakkeelle on myönnetty patentti, joka mahdollistaa yksinoikeuden markkinoiden kustannustehokkaimmalle kannakkeelle.

Pilarikengät

Anstarin kaikki pilarikenkätuotteet ovat omaa kotimaista tuotantoa ja suunnittelua. Valikoimaamme kuuluu kolme erilaista pilarikenkätyyppiä, käyttötarkoituksen mukaan.

Raudoitusjatkokset

Raudoitusjatkosta käytetään harjatangon jatkamiseen täydelle vetokapasiteetille. Jatkettavan tangon päihin valmistetaan ruuvikierre ja tangot liitetään toisiinsa muhviliitoksella, joka siirtää tangon voiman liitoksen yli.

Ristikkoliitokset

Ristikkoliitokset ADE® ja ADK® on suunniteltu betonielementtirungon jäykistystä varten. Liitoksia käytetään betonielementtipilarin ja teräsrakenteisen jäykistysristikon ja -sauvan välisissä liitoksissa.

KYSY LISÄÄ ASIANTUNTIJOILTAMME

Tero Viljakainen

toimitusjohtaja
044 761 3510
tero.viljakainen@anstar.fi

Jari Vilkman

avainasiakaspäällikkö
040 0830 091
jari.vilkman@anstar.fi

Atte Nieminen

asiakaspalveluinsinööri
044 761 6208
atte.nieminen@anstar.fi