Kiinnityslevyt

Järeät kiinnityslevyt

JAL®-kiinnityslevyjä käytetään betonielementti- ja paikallavalurakenteiden liitoksiin, kun AKL®– ja KL-levyjen kestävyysarvot eivät enää riitä vastaavan kokoluokan levyissä. AKLP- ja AKLJ-kiinnityslevy sopii matalaan rakenteeseen, jossa on tilaa levyn lyhyille tartunnoille. Levyä voidaan käyttää myös ilman raudoitusta.

Kiinnityslevyjä käytetään muodostamaan paikallavalu- ja elementtirakenteiden pintaan hitsauskiinnitysalusta. JAL®-kiinnityslevy siirtää raskaita kuormia liittyvästä rakenteesta betonialustaan. JAL®-kiinnityslevy sopii syvään rakenteeseen, jossa on tilaa levyn pitkille tartunnoille. Levy sijoitetaan rakenteen reunaan vain suojabetonikerroksen (35 mm) etäisyydelle reunasta. Reunasijoituksessa levy raudoitetaan. JAL®-kiinnityslevyn kestävyysarvot määritetään sijoitusetäisyyden mukaan. JAL®-levyllä on kolme materiaalivaihtoehtoa.

Kiinnityslevyn käyttökohteita

 • JAL®-kiinnityslevyjä käytetään betonielementti- ja paikallavalurakenteiden liitoksiin, kun AKL®- ja KL-levyjen kestävyysarvot eivät enää riitä vastaavan kokoluokan levyissä.
 • Liitos siirtää voimat kiinnityslevyn tartuntojen kautta alustabetonille.
 • Levyssä on lyhyet tartunnat ja levy sopii matalaan rakenteeseen.
 • Levyille on määritetty kestävyysarvot sekä raudoitetussa että raudoittamattomassa rakenteessa.
 • Levy voidaan raudoittaa veto- ja leikkausvoimille.
 • Pintalevyn materiaalit: S355J2+N ja austeniittiset 1.4301 ja 1.4401

Liitoksen suunnittelu

 • Kiinnityslevyn kestävyysarvot on määritetty SFS-EN 1992-4:2018 normilla.
 • Kiinnityslevyliitoksen suunnitellaan Anstar Oy:n ASTEEL ohjelmalla.
 • Ohjelma laskee valitun kiinnityslevyn rakenteen murto- ja onnettomuustilanteen kuormille.
 • Ohjelma laskee kiinnityslevyn raudoituksen.
 • ASTEEL ohjelmalla lasketaan kiinnityslevyyn hitsattavan profiilin kestävyys ja liitoshitsi.
 • Ohjelmalla tuotetaan kiinnityslevyn, liitosprofiilin ja hitsin lujuuslaskelmat.

AKLP- ja AKLJ-kiinnityslevy

AKLP- ja AKLJ-kiinnityslevy sopii matalaan rakenteeseen, jossa on tilaa levyn lyhyille tartunnoille. Levyä voidaan käyttää myös ilman raudoitusta. Levy sijoitetaan rakenteen reunaan minimissään suojabetonikerroksen (25 mm) etäisyydelle reunasta. Reunasijoituksessa levy raudoitetaan. Kiinnityslevyn kestävyysarvot määritetään sijoitusetäisyyden mukaan. Kiinnityslevyn pituus valmistetaan tilauksen mukaan. Kiinnityslevyllä on kolme materiaalivaihtoehtoa.

Haluaisitko kuulla lisää tuotteistamme? Me autamme mielellämme. Ota yhteyttä asiantuntijoihimme.

Vakiokiinnityslevyt

Tuotteet

A-BEAM®

A-BEAM® ja Anstarin liitostekniikka muodostavat osan runkojärjestelmästä, joka tarjoaa kustannustehokkuutta ja joustavuutta rakentamiseen.

Ansaat

Diagonaalianstaita käytetään sitomaan sandwich-elementin betonikuoret toisiinsa välissä olevan lämpöeristeen läpi. Ansaiden avulla siirretään ulkokuoren omapaino ja tuulikuormat sisäkuorelle.

Kiinnityslevyt

Kiinnityslevyjä käytetään muodostamaan paikallavalu- ja elementtirakenteiden pintaan hitsauskiinnitysalusta.

Ripustusosat

Anstar on kehittänyt konsoli- ja kannakejärjestelmiä tehokkaiksi ja kokonaisedullisiksi rakennusmenetelmiksi. Liitososat ovat helposti asennettavia sekä elementtitehtaalla että työmaalla.

Parvekeliitokset

Parvekesaranoilla siirretään vaakavoimia parveketornista rakennuksen runkoon. Saranaliitos sallii pystysuuntaiset liikkeet.

Harjateräspultit ja peruspultit

Harjateräs- ja peruspulttimme ovat omaa kotimaista tuotantoamme, ja ne valmistetaan tehtaallamme Lahden Villähteellä

AEP®-piilokonsoli

AEP®-piilokonsolilla kiinnitetään betonielementtipalkki tai Anstarin A-BEAM® betonielementtipilarin, -seinän tai toisen palkin kylkeen. Markkinoiden kevyin ja käyttäjäystävällisin piilokonsoli.

AOK®-kannake

AOK®-kannake toimii ontelolaattatason aukossa laatan pään kantavana rakenteena. Kannakkeelle on myönnetty patentti, joka mahdollistaa yksinoikeuden markkinoiden kustannustehokkaimmalle kannakkeelle.

Pilarikengät

Anstarin kaikki pilarikenkätuotteet ovat omaa kotimaista tuotantoa ja suunnittelua. Valikoimaamme kuuluu kolme erilaista pilarikenkätyyppiä, käyttötarkoituksen mukaan.

Raudoitusjatkokset

Raudoitusjatkosta käytetään harjatangon jatkamiseen täydelle vetokapasiteetille. Jatkettavan tangon päihin valmistetaan ruuvikierre ja tangot liitetään toisiinsa muhviliitoksella, joka siirtää tangon voiman liitoksen yli.

Ristikkoliitokset

Ristikkoliitokset ADE® ja ADK® on suunniteltu betonielementtirungon jäykistystä varten. Liitoksia käytetään betonielementtipilarin ja teräsrakenteisen jäykistysristikon ja -sauvan välisissä liitoksissa.

KYSY LISÄÄ ASIANTUNTIJOILTAMME

Tero Viljakainen

toimitusjohtaja
044 761 3510
tero.viljakainen@anstar.fi

Jari Vilkman

avainasiakaspäällikkö
040 0830 091
jari.vilkman@anstar.fi

Atte Nieminen

asiakaspalveluinsinööri
044 761 6208
atte.nieminen@anstar.fi