Smart steel. Since 1981.

Pultit ja kengät

Peruspultteja ja pilarikenkiä voidaan käyttää betonielementtirunkojen liitoksissa perustukseen ja pilarijatkoksiin. Pilarikenkiä käytetään betonirunkojen kevyissä ja järeissä pilarijatkos- ja perustusliitoksissa, seinäkenkiä rakennusta jäykistävien seinä- ja kuiluelementtien, tukimuurien ja maanpaineseinien vetoliitoksena ja pultteja kenkien ja seinäkenkien perustusliitoksissa.

AHK®-pilarikenkä

AHK®-pilarikenkää käytetään betonirunkojen kevyissä pilarijatkos- ja perustusliitoksissa suorakaidepilarin nurkkaliitoksissa. AHK®-K-keskikenkä soveltuu suorakaidepilarin sivun keskelle ja pyöreään pilariin. Kenkäliitoksien suunnittelu tapahtuu ACOLUMN-mitoitusohjelmalla. Kenkien pultteina ovat ATP- ja AHP® -harjateräspultit.

Käyttöohje

APK®-C-pilarikenkä

APK®-C-pilarikenkää käytetään teollisuuden betonielementtirunkojen järeissä perustusliitoksissa suorakaidepilarin nurkassa. Kenkä sopii liitoksiin, joissa taivutusmomentin osuus on määräävä liitoksen kuormissa. APKK-C-keskikenkää käytetään suorakaidepilarin sivun keskellä. Kenkien pultteina on ALP®-C-peruspultit.

Käyttöohje

APK®-CM

APK®-CM-palkkikenkää käytetään teollisuuden betonielementtirunkojen momenttijäykissä palkki-pilariliitoksissa. Palkkikenkä soveltuu myös toimisto-, liike- ja julkisten rakennusten raskaiden betonielementtirunkojen liitoksiin. Palkkikengän ankkurointipultteina ovat ALP®-P2S ja ALP®-P2SM.

Käyttöohje

ASL-seinäkenkä

Seinäkenkiä käytetään rakennusta jäykistävien seinä ja kuiluelementtien, tukimuurien ja maanpaineseinien vetoliitoksena.

Käyttöohje

ATP- ja AHP®-harjateräspultit

Harjateräspultteja käytetään AHK®-kenkien ja ASL-H-seinäkenkien perustusliitoksissa. Pultit sopivat myös teräs- ja liittopilareiden perustusliitoksiin, kuten myös koneiden ja laitteiden kevyisiin kiinnityksiin betonirakenteisiin. ATP-pultti sopii matalaan perustukseen, jossa on tilaa pultin vaarna-ankkurin toiminnalle. AHP®-pultti sopii kapean perustuksen lähelle rakenteen reunaa. Pulttien suunnittelu tehdään ACOLUMN-mitoitusohjelmalla. Pulttien kokovalikoima on M16-M45.

Käyttöohje

ALP®-peruspultit

ALP®-C-sarjan peruspultteja käytetään teollisuuden betonielementti- ja teräsrunkojen järeissä liitoksissa perustukseen. Pulteille on tehty liitosratkaisut APK®-C-sarjan pilarikenkien sekä ASL-P-sarjan seinäkenkien liitoksista paikallavaluperustukseen.

Käyttöohje

Teräsrakenteiden kiinnitys betoniin

ASTEEL-mitoitusohjelma on suunnittelijan apuväline, jolla suunnitellaan teräsprofiilien pohjalevy peruspulttiliitokset betoniin. Ohjelma käyttää Anstar Oy:n teräsrakenteiden järeitä peruspultteja sekä kevyitä harjateräspultteja. Ohjelmaa käytetään myös koneiden ja laitteiden kiinnittämiseen betoniperustukseen. Ohjelmassa on liitostyypit liittopilareiden, kiinnityslevyjen sekä ristikkoliitosten mitoitukseen betonissa.

Käyttöohje Lataa ohjelma

Tuotteet

A-BEAM®

A-BEAM® ja Anstarin liitostekniikka muodostavat osan runkojärjestelmästä, joka tarjoaa kustannustehokkuutta ja joustavuutta rakentamiseen.

Ansaat

Diagonaalianstaita käytetään sitomaan sandwich-elementin betonikuoret toisiinsa välissä olevan lämpöeristeen läpi. Ansaiden avulla siirretään ulkokuoren omapaino ja tuulikuormat sisäkuorelle.

Kiinnityslevyt

Kiinnityslevyjä käytetään muodostamaan paikallavalu- ja elementtirakenteiden pintaan hitsauskiinnitysalusta.

Konsolit ja kannakkeet

Anstar on kehittänyt konsoli- ja kannakejärjestelmiä tehokkaiksi ja kokonaisedullisiksi rakennusmenetelmiksi. Liitososat ovat helposti asennettavia sekä elementtitehtaalla että työmaalla.

Parvekeliitokset

Parvekesaranoilla siirretään vaakavoimia parveketornista rakennuksen runkoon. Saranaliitos sallii pystysuuntaiset liikkeet.

Pultit ja kengät

Peruspultteja ja pilarikenkiä voidaan käyttää betonielementtirunkojen
liitoksissa perustukseen ja pilarijatkoksiin.

Raudoitusjatkokset

Raudoitusjatkosta käytetään harjatangon jatkamiseen täydelle vetokapasiteetille. Jatkettavan tangon päihin valmistetaan ruuvikierre ja tangot liitetään toisiinsa muhviliitoksella, joka siirtää tangon voiman liitoksen yli.

Ristikkoliitokset

Ristikkoliitokset ADE® ja ADK® on suunniteltu betonielementtirungon jäykistystä varten. Liitoksia käytetään betonielementtipilarin ja teräsrakenteisen jäykistysristikon ja -sauvan välisissä liitoksissa.

KYSY LISÄÄ ASIAN-
TUNTIJOILTAMME

Tero Viljakainen

toimitusjohtaja
044 761 3510
tero.viljakainen@anstar.fi

 

Jari Vilkman

avainasiakaspäällikkö
040 0830 091
jari.vilkman@anstar.fi

 

Atte Nieminen

myynti-insinööri
044 761 6208
atte.nieminen@anstar.fi