Kiinnityslevyt

Vakiokiinnityslevyt

AKL®– ja KL-kiinnityslevyt siirtävät kevyitä kuormia liittyvästä rakenteesta betonialustaan. AKKT-kiinnityskulmatankoa käytetään pilarin kulmissa.

AKL®-kiinnityslevy sopii matalaan rakenteeseen, jossa on tilaa levyn lyhyille tartunnoille. Levy sijoitetaan rakenteen reunaan minimissään vain suojabetonikerroksen (25 mm) etäisyydelle reunasta. Reunasijoituksessa levy aina raudoitetaan. AKL®-kiinnityslevyn kestävyysarvot määritetään reunaetäisyyden mukaan. AKL®-levyllä on kolme materiaalivaihtoehtoa. AKKT-kiinnityskulmatankoa käytetään pilarin kulmissa.

KL-kiinnityslevy sopii rakenteeseen, jossa on tilaa levyn pitkille tartunnoille. Levy voidaan
sijoittaa rakenteen reunaan minimissään suojabetonikerroksen (25 mm) etäisyydelle. KL-levyllä on silloinkin täysi veto- ja momenttikestävyys. Reunasijoituksessa levy raudoitetaan. KL-kiinnityslevyn kestävyysarvot määritetään reunaetäisyyden mukaan. KL-levyllä on kolme
materiaalivaihtoehtoa.

Kiinnityslevyn käyttökohteita

 • AKL®- ja KL-kiinnityslevyjä käytetään betonirakenteiden liitoksiin siirtämään rakenteen voimat levyn kautta alustabetonille.
 • KL-kiinnityslevyn tartunta on suora harjateräs, jolloin levy sopii betonirakenteen reunaan täydellä veto- ja momenttikestävyydellä.
 • AKL®-kiinnityslevyssä on lyhyet tartunnat ja levy sopii matalaan betoniin.
 • Levylle on määritetty kestävyysarvot sekä raudoitetussa että raudoittamattomassa betonirakenteessa.
 • Pintalevyn materiaalit: S355J2+N sekä austeniittiset 1.4301 ja 1.4401.

Liitoksen suunnittelu

 • Kiinnityslevyjen kestävyysarvot ovat SFS-EN 1992-4:2018 mukaisia
 • Kiinnityslevy suunnitellaan Anstar Oy:n ASTEEL ohjelmalla.
 • Ohjelma laskee kiinnityslevyn murto- ja onnettomuustilanteen kuormille.
 • Ohjelma laskee kiinnityslevyn raudoituksen.
 • ASTEEL ohjelmalla lasketaan kiinnityslevyyn hitsattavan profiili ja liitoshitsi.
 • Ohjelmalla tuotetaan kiinnityslevyn, liitosprofiilin ja hitsin lujuuslaskelmat.

Kiinnityslevyliitoksien suunnittelu voidaan tehdä Anstar Oy:n ASTEEL-ohjelmalla, jolla suoritetaan levyjen mitoitus rakenteen kuormille ja levyn sijoitukselle rakenteen reunassa. Ohjelma mitoittaa kiinnityslevyn raudoituksen sekä levyyn hitsattavan profiilin ja sen hitsiliitoksen. Liitoksen suunnittelu ja lujuuslaskelmat tuotetaan samalla kertaa.

AKLC-Custom-kiinnityslevyt

AKLC-Custom on Anstar Oy:n valmistama tuote projektikohtaiseen kiinnitykseen, johon vakiotuotteet eivät sovellu. AKLC-kiinnityslevyn mitat ja materiaalit suunnitellaan tilauksen mukaan.

AKLC-Custom-kiinnityslevyn käyttökohteita

AKLC-kiinnityslevy on erikoistuote elementti- ja paikallavalurakenteiden liitoksiin. Sen kaikki mitat ja kestävyysarvot määritellään projektikohtaisesti. Kiinnityslevy siirtää liitettävän rakenteen voimat pintalevyn ja tartuntojen kautta alustabetonille.

AKLC-Custom-kiinnityslevyllä toteutetaan matalaan rakenteeseen sijoitettavia kiinnityksiä. Kiinnityslevyssä käytetään tällöin lyhyitä tyssättyjä tartuntoja. Kiinnityslevy voidaan tehdä myös suorilla harjaterästartunnoilla, jolloin levy voidaan työntää tiheän raudoituksen sisään.

AKLC-Custom-levyllä voidaan toteuttaa myös järeitä kiinnityksiä. Pintalevyn koko ja paksuus valitaan ja tartunta on joko suora tai tyssätty harjaterästartunta. Levylle voidaan määrittää kestävyysarvot raudoittamattomassa rakenteessa ja levy voidaan raudoittaa veto- ja leikkausvoimille.

Liitoksen suunnittelu

Rakennesuunnittelija tekee ehdotuksen levyn materiaaleista ja mitoista ja tartuntojen jaosta sekä määrittää levyn kuormitukset ja liitosprofiilin mitat. Anstar suunnittelee levyn ASTEEL-ohjelmalla annetuille murto- ja onnettomuustilanteen kuormille. Kiinnityslevyjen kestävyysarvot määritellään SFS EN 1992-4:2018 normilla.

Haluaisitko kuulla lisää tuotteistamme? Me autamme mielellämme. Ota yhteyttä asiantuntijoihimme.

Järeät kiinnityslevyt

Tuotteet

A-BEAM®

A-BEAM® ja Anstarin liitostekniikka muodostavat osan runkojärjestelmästä, joka tarjoaa kustannustehokkuutta ja joustavuutta rakentamiseen.

Ansaat

Diagonaalianstaita käytetään sitomaan sandwich-elementin betonikuoret toisiinsa välissä olevan lämpöeristeen läpi. Ansaiden avulla siirretään ulkokuoren omapaino ja tuulikuormat sisäkuorelle.

Kiinnityslevyt

Kiinnityslevyjä käytetään muodostamaan paikallavalu- ja elementtirakenteiden pintaan hitsauskiinnitysalusta.

Ripustusosat

Anstar on kehittänyt konsoli- ja kannakejärjestelmiä tehokkaiksi ja kokonaisedullisiksi rakennusmenetelmiksi. Liitososat ovat helposti asennettavia sekä elementtitehtaalla että työmaalla.

Parvekeliitokset

Parvekesaranoilla siirretään vaakavoimia parveketornista rakennuksen runkoon. Saranaliitos sallii pystysuuntaiset liikkeet.

Harjateräspultit ja peruspultit

Harjateräs- ja peruspulttimme ovat omaa kotimaista tuotantoamme, ja ne valmistetaan tehtaallamme Lahden Villähteellä

AEP®-piilokonsoli

AEP®-piilokonsolilla kiinnitetään betonielementtipalkki tai Anstarin A-BEAM® betonielementtipilarin, -seinän tai toisen palkin kylkeen. Markkinoiden kevyin ja käyttäjäystävällisin piilokonsoli.

AOK®-kannake

AOK®-kannake toimii ontelolaattatason aukossa laatan pään kantavana rakenteena. Kannakkeelle on myönnetty patentti, joka mahdollistaa yksinoikeuden markkinoiden kustannustehokkaimmalle kannakkeelle.

Pilarikengät

Anstarin kaikki pilarikenkätuotteet ovat omaa kotimaista tuotantoa ja suunnittelua. Valikoimaamme kuuluu kolme erilaista pilarikenkätyyppiä, käyttötarkoituksen mukaan.

Raudoitusjatkokset

Raudoitusjatkosta käytetään harjatangon jatkamiseen täydelle vetokapasiteetille. Jatkettavan tangon päihin valmistetaan ruuvikierre ja tangot liitetään toisiinsa muhviliitoksella, joka siirtää tangon voiman liitoksen yli.

Ristikkoliitokset

Ristikkoliitokset ADE® ja ADK® on suunniteltu betonielementtirungon jäykistystä varten. Liitoksia käytetään betonielementtipilarin ja teräsrakenteisen jäykistysristikon ja -sauvan välisissä liitoksissa.

KYSY LISÄÄ ASIANTUNTIJOILTAMME

Tero Viljakainen

toimitusjohtaja
044 761 3510
tero.viljakainen@anstar.fi

Jari Vilkman

avainasiakaspäällikkö
040 0830 091
jari.vilkman@anstar.fi

Atte Nieminen

asiakaspalveluinsinööri
044 761 6208
atte.nieminen@anstar.fi