Pilarikengät

ASL-seinäkengät

ASL-seinäkenkiä tarvitaan toimisto- ja liikerakennusten sekä julkisten rakennusten betonielementtirungoissa rakennusta jäykistävien seinä- ja kuiluelementtien, tukimuurien ja maanpaineseinien vetoliitoksena. ASL-seinäkenkä soveltuu myös muiden seinämäisten betonielementtien välisiin liitoksiin.

Esivalmistettu kenkä asennetaan seinäelementin muottiin ennen betonointia. Seinäkenkien asennus tehtaalla on nopeaa valmiin valukotelon ansiosta. Seinäelementti asennetaan työmaalla laajan säädettävyyden mahdollistavalla pulttiliitoksella. Ei tarvetta työmaalla hitsaamiseen. Kenkäliitos on käyttökunnossa, kun liitoksen jälkivalubetoni on saavuttanut suunnittelulujuuden.

Anstarin kenkäliitokset suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa, Anstarin tehtaalla Villähteellä. Tuote on testattu ja mitoitettu kestämään vaativiakin rakennusolosuhteita. Seinäkenkien mitoitus on helppoa ja nopeaa Anstarin omalla ACOLUMN-mitoitusohjelmalla.  Tekninen tuki auttaa asiakkaitamme mahdollisissa ongelmatilanteissa.

Anstarin seinäkengät valmistetaan standardin SFS-EN 1090-2:2018 mukaisesti. Seinäkengät on suunniteltu myös euronormien vaatimisten mukaisesti.

ASL-seinäkenkiä on kahta eri mallia:

  • ASL-H-seinäkenkä kevyiden seinäelementtien liitoksiin
  • ASL-P-seinäkenkä järeiden jäykistysseinäelementtien liitoksiin

ASL-H-seinäkenkä kevyisiin liitoksiin

ASL-H seinäkenkiä käytetään toimisto-, liike- ja julkisten rakennusten seinäelementtien välisissä liitoksissa, joissa elementit kiinnitetään toisiinsa vetoa kestävillä pulttiliitoksilla. Kenkäliitos siirtää vain vetovoimaa ja puristusvoima siirtyy kengän ohi elementin betonin ja saumavalun kautta. Leikkausvoima siirtyy seinäelementiltä vaakasauman kitkan kautta jälkivalulle ja siitä perustukselle.

ASL-H kengän kanssa käytetään Harjateräspultteja. Seinäkenkä- ja pulttiliitoksen mitoitus suoritetaan ACOLUMN-ohjelmalla, jolla suunnitellaan myös elementin pääraudoitus kengän alueella vetovoimien siirtämiseksi elementin läpi.

ASL-P-seinäkenkä järeisiin liitoksiin

ASL-P seinäkenkää käytetään raskaiden jäykistysseinien pystyliitoksissa kiinnittämään elementti vetoa kestävällä liitoksella alapuoliseen elementtiin tai perustukseen. Liitoksen leikkausvoima siirtyy elementin vaakasauman kitkan välityksellä.

ASL-P kengän kanssa käytetään Peruspultteja, joista erityisesti ALP-P2 -sarjan pultit sopivat kapeaan seinäelementtiin. Seinäkenkä- ja pulttiliitoksen mitoitus suoritetaan ACOLUMN-ohjelmalla, jolla voidaan suunnitella elementin pääraudoitus kengän alueella vetovoimien siirtämiseksi elementin läpi. Ohjelma laskee myös elementin vaakasauman leikkausliitoksen kestävyyden.

Haluaisitko kuulla lisää seinäkenkäratkaisuistamme? Me autamme mielellämme. Ota yhteyttä asiantuntijoihimme.

AHK®-pilarikenkä

APK®-C-pilarikenkä

APK®-CM-palkkikenkä

Tuotteet

A-BEAM®

A-BEAM® ja Anstarin liitostekniikka muodostavat osan runkojärjestelmästä, joka tarjoaa kustannustehokkuutta ja joustavuutta rakentamiseen.

Ansaat

Diagonaalianstaita käytetään sitomaan sandwich-elementin betonikuoret toisiinsa välissä olevan lämpöeristeen läpi. Ansaiden avulla siirretään ulkokuoren omapaino ja tuulikuormat sisäkuorelle.

Kiinnityslevyt

Kiinnityslevyjä käytetään muodostamaan paikallavalu- ja elementtirakenteiden pintaan hitsauskiinnitysalusta.

Ripustusosat

Anstar on kehittänyt konsoli- ja kannakejärjestelmiä tehokkaiksi ja kokonaisedullisiksi rakennusmenetelmiksi. Liitososat ovat helposti asennettavia sekä elementtitehtaalla että työmaalla.

Parvekeliitokset

Parvekesaranoilla siirretään vaakavoimia parveketornista rakennuksen runkoon. Saranaliitos sallii pystysuuntaiset liikkeet.

Harjateräspultit ja peruspultit

Harjateräs- ja peruspulttimme ovat omaa kotimaista tuotantoamme, ja ne valmistetaan tehtaallamme Lahden Villähteellä

AEP®-piilokonsoli

AEP®-piilokonsolilla kiinnitetään betonielementtipalkki tai Anstarin A-BEAM® betonielementtipilarin, -seinän tai toisen palkin kylkeen. Markkinoiden kevyin ja käyttäjäystävällisin piilokonsoli.

AOK®-kannake

AOK®-kannake toimii ontelolaattatason aukossa laatan pään kantavana rakenteena. Kannakkeelle on myönnetty patentti, joka mahdollistaa yksinoikeuden markkinoiden kustannustehokkaimmalle kannakkeelle.

Pilarikengät

Anstarin kaikki pilarikenkätuotteet ovat omaa kotimaista tuotantoa ja suunnittelua. Valikoimaamme kuuluu kolme erilaista pilarikenkätyyppiä, käyttötarkoituksen mukaan.

Raudoitusjatkokset

Raudoitusjatkosta käytetään harjatangon jatkamiseen täydelle vetokapasiteetille. Jatkettavan tangon päihin valmistetaan ruuvikierre ja tangot liitetään toisiinsa muhviliitoksella, joka siirtää tangon voiman liitoksen yli.

Ristikkoliitokset

Ristikkoliitokset ADE® ja ADK® on suunniteltu betonielementtirungon jäykistystä varten. Liitoksia käytetään betonielementtipilarin ja teräsrakenteisen jäykistysristikon ja -sauvan välisissä liitoksissa.

Kysy lisää asiantutijoiltamme

Tero Viljakainen

toimitusjohtaja
044 761 3510
tero.viljakainen@anstar.fi

Jari Vilkman

avainasiakaspäällikkö
040 083 0091
jari.vilkman@anstar.fi

Sampsa Taitto

myyntipäällikkö
040 627 3649
sampsa.taitto@anstar.fi