Ajankohtaista

28.12.2022

Sanat punnitaan teoilla

Vuosi 2022 on ollut monin tavoin poikkeuksellinen vuosi. Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan, inflaatio, raaka-aineiden ja energian hinnannousut, komponenttipula ja monet muut häiriöt ovat vaikeuttaneet lähes kaikkea teollisuutta ympäri maailmaa.

Toivottavasti nyt viimeistään ymmärrämme omavaraisuuden merkityksen yhteiskunnassamme ja tulemme pitämään siitä riittävällä tasolla huolta.

 

”Meidän toimittajienkin tulee ymmärtää ja hyväksyä se, että kilpailu on hyvästä.”

 

Vapaan kilpailun ja vaihdettavuuden merkitystä ei voi korostaa riittävästi. Kuluvat vuodet ovat osoittaneet sen, että meidän toimittajienkin tulee ymmärtää ja hyväksyä se, että kilpailu on hyvästä.

Kaikesta huolimatta vuosi 2022 on ollut rakentamisen teollisuudessa vilkasta aikaa. Meidän alallamme edellä mainitut tekijät eivät ole vaikuttaneet aivan samalla voimalla kuin monessa muussa teollisuudessa. Ensi vuosi on siitä huolimatta vielä hämärän peitossa. Taantumasta puhutaan joka puolella, ja se näkyy varmasti jollain tapaa myös rakentamisessa.

Vastuullisuus on sanojen lisäksi tekoja

Jokainen yritys meidänkin alallamme puhuu nykyään vastuullisuudesta – niin mekin. Mielestämme se ei kuitenkaan ole vielä paljoakaan. Sanojen lisäksi tarvitaan myös tekoja, ja panostammekin vastuullisuuteen yhä enemmän. Anstarille Vastuullisuus tarkoittaa:

  • Kotimaisuutta
  • Energiatehokkuutta
  • Henkilöstön hyvinvointia
  • Kestävää taloutta.

Kotimaisuus. Meille on tärkeää, että asiakkaamme tietävät, mistä tuotteemme tulevat. Suunnittelemme ja tuotamme tuotteemme itse, Suomessa, Lahden Villähteellä. Siitä hyvästä olemme saaneet jo neljä vuotta sitten Avainlippu-merkin, viestimään kotimaisuudesta ja suomalaisesta työstä. Avainlippu kertoo, että tuote on valmistettu ja työllistää Suomessa.

 

”Oma aurinkoenergiajärjestelmämme on jo lähes 300 paneelin suuruinen.”

 

Energiatehokkuus. Jatkuva ympäristöasioiden parantaminen näkyy muun muassa liittopalkkituotteissamme, joissa käytetään paljon kierrätysterästä. Energiatehokkuutta on myös käyttämämme energia, joka on 100 % uusiutuvaa. Oma aurinkoenergiajärjestelmämme on jo lähes 300 paneelin suuruinen ja tuottaa noin kolmanneksen tarvitsemastamme sähköstä.

Henkilöstö. Panostamme henkilöstömme osaamiseen kiihtyvällä tahdilla. Henkilöstö- ja myös koneinvestointien eli automaatiotason ansiosta pystymme pitämään kustannustehokkuuden tasolla, joka mahdollistaa työn pitämisen Suomessa.

Talous. Kannattava liiketoiminta on kaiken avain. Se mahdollistaa investoinnit, henkilöstön hyvinvoinnin ja kehittämisen ja innovaatiot yhä parempaan rakentamiseen. Tänäkin vuonna liikevaihtomme kasvaa, ja uskomme kasvuun jatkossakin.

 

”Katsomme tulevaisuuteen positiivisesti ja luottamuksella.”

 

Ensi vuodesta tulee rakentamiselle varmasti tiukka, mutta me olemme valmiita. Katsomme tulevaisuuteen positiivisesti ja luottamuksella. Teemme asioita meille ominaisella tavalla ja toivomme pystyvämme palvelemaan asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme mahdollisimman hyvin.

Kiitämme sinua kuluneesta vuodesta. Menestystä myös alkavaan vuoteen!

Tilaa uutiskirjeemme

ANSTAR NEWS

Anstar news on Anstarin asiakaslehti. Lataa viimeisin lehtemme PDF:nä.

Anstar news 1/2023

Anstar news 1/2022

Anstar news 1/2021

Anstar news 1/2020

Anstar news 1/2019

Anstar news 1/2018

Seuraa meitä somessa