Ajankohtaista

31.05.2022

Pektra ja Anstar toimittivat teräsrungon Pihlajamäen uuteen Lidliin

Uudessa Teräsrakenne-lehdessä 2/2022 esitellään Helsingin Pihlajamäkeen rakennettava uusi Lidl-myymälä. Vanhan liiketalon paikalle rakennettavan myymälän koko on varastoineen 3 800 neliömetriä. Kohteen teräsrunkorakenteet tulivat Pektran ja Anstarin yhteistoimituksena. Teräksen osuus on kohteessa hieman yli 100 tonnia.

Uusi Lidl Pihlajamäki sisältää paljon teräsrakenteita, vaikkakin osa näistä jää runkorakenteena verhotuksi. Suurimmat rakenteet määrällisesti ovat juuri rungon liittorakenteita ja kantavia rakenteita kuten teräskannatteiset katokset, liittopilarit ja palkit.

”Toimituslaajuuteemme kuuluvat liittopilarit, katosrakenteet, iv-konehuoneet, kattopellit ja muita, täydentäviä rakenteita”, Pektran myyntijohtaja Jussi Taskinen kertoo Teräsrakenne-lehden artikkelissa.


Jatkoa hyvälle yhteistyölle

Pektran vastuulla kohteessa on teräsrakenteiden kokonaistoimitus, jossa Anstarin A-BEAM W® -liittopalkit ovat osa Pektran toimitusta. 

”Meille on jo aiemmin kertynyt hyviä kokemuksia yhteisistä projekteista Anstarin kanssa, ja tämä oli hyvää jatkoa yhteistyöllemme”, Pektran myyntijohtaja Jussi Taskinen kertoo

Palkkeja menee kohteeseen puolisen kilometriä, 65 kappaletta. Kohteessa on käytössä yhtenäinen liittorakenne, ja W® -tyypin palkit soveltuvat siihen erityisen hyvin.

”Valmiiksi betonoidussa palkissa liittovaikutusrakenteet ovat palkin päällä, joten siellä oleva betoni ja laatan poikittaisraudoite lisäävät palkin tehokkuutta merkittävästi. Raudoitettu pintabetoni lisää merkittävästi liittorakenteen taivutuskestävyyttä ja toimii samalla palkin yläpinnan rakenteiden korroosio- ja palosuojana”, Anstarin projektipäällikkö Jarmo Vaskelainen kertoo.

Voit lukea koko Teräsrakenne-lehden jutun täältä.

Anstarin ja Pektran yhteistyöhön voit tutustua tarkemmin täältä.

Tilaa uutiskirjeemme

ANSTAR NEWS

Anstar news on Anstarin asiakaslehti. Lataa viimeisin lehtemme PDF:nä.

Anstar news 1/2023

Anstar news 1/2022

Anstar news 1/2021

Anstar news 1/2020

Anstar news 1/2019

Anstar news 1/2018

Seuraa meitä somessa