Ajankohtaista

01.03.2024

Kultamunajahdissa, vuodesta toiseen

Suomessa on kehittynyt skene, josta meidän on syytä olla ylpeä. Runkorakentamisessa yleisesti käytetty kenkä-pulttiliitos oli 80-luvun lopun lapsi ja askel tehokkaampaan ja nopeampaan rakentamiseen. Ilman työmaahitsejä helposti asennettava liitos onkin nykyään meille normi, kun taas muualla maailmassa tätä meidän kultamunaamme ei oikein olla samalla laajuudella vielä ymmärretty tai hyödynnetty.

Anstar oli tässä kenkä-pulttiliitosmaailmassa pioneerina jo alusta asti. Harjateräksen tyssäämisessäkin olemme olleet suunnannäyttäjänä, ja nyt reilu kolme vuosikymmentä myöhemmin olemmekin saaneet ujutettua tätä liitosta jo kymmeniin maihin. Toki Suomi muodostaa edelleen selvästi päämarkkinamme.

 

”Käytämme vuosittain liikevaihdostamme 4 prosenttia tuotekehitykseen.”

 

Onko tämän alan kehitys jo tiensä päässä? Ei missään nimessä. Käytämmekin vuosittain liikevaihdostamme 4 prosenttia tuotekehitykseen, ja sen takia pystymmekin etsimään uusia kultamunia myös niin sanottujen perus latu-uriemme ulkopuolelta.

Täyskapasiteettipultti yksi ylpeydenaiheemme

Yksi kehitystyömme tulos on Anstarin harjateräksestä valmistama laajennetulla kierteellä tehty täyskapasiteettipultti. Valmistamamme harjateräksen tyssättyyn päähän tehty kierre hyödyntää tehokkaasti koko harjateräksen kapasiteetin. Teemme sitä ainoana toimijana ainakin pohjoisemman Euroopan alueella. Esimerkkinä, 32 millimetrin harjateräkseen onnistumme tekemään M39-kierteen.

Kun kierre on pultissa aina lähtökohtaisesti se heikoin lenkki, pystymme näin hyödyntämään harjateräksen kapasiteetin kokonaisuudessaan. Samalla kannamme oman osamme rakennusteollisuuden vastuullisuusasioissa emmekä tee hävikkiä jättämällä teräsmateriaalia vain hengailemaan rakenteisiin. Samalla ratkaisumme vie myös vähemmän tilaa raudoitusten seassa ja vaikuttaa vieläpä aidosti rakenteen hiilijalanjälkeen.

 

”Pystymme hyödyntämään harjateräksen kapasiteetin kokonaisuudessaan. "

 

Tässä erikoiskierteessämme – aivan kuten kaikissa tuotteissamme – laatu ja laaduntarkkailu on keskeinen asia. Vasteaika laatuvirheiden bongaamiseen on onneksi oman kotimaisen tuotantomme ansiosta nopeampaa. Tämä on yksi syy valmistaa tuotteemme Suomessa.

Niin täyskapasiteettipultit, kengät kuin myös laajennetun kierteen sisältävät ARJ-täyskapasiteettijatkokset löytyvät kattavasti Tekla Warehousesta. Komponentteja on simppeli liikutella haluttuun sijaintiin haastavampienkin raudoitusten keskellä. Toki laajennutun kierteen pultit sopivat paikalleen helpommin myös fyysisesti.

Synnyttikö tämä juttu kenties sisälläsi lisäkysymyksiä? Ota ihmeessä yhteyttä. Ja jos en itse tiedä niin kysyn näiltä upeilta kokeneemmilta Anstar-kollegoiltani

Tilaa uutiskirjeemme

ANSTAR NEWS

Anstar news on Anstarin asiakaslehti. Lataa viimeisin lehtemme PDF:nä.

Anstar news 1/2023

Anstar news 1/2022

Anstar news 1/2021

Anstar news 1/2020

Anstar news 1/2019

Anstar news 1/2018

Seuraa meitä somessa