Ajankohtaista

27.04.2023

Kokonaiskustannus ratkaisee – toimitusvarmuuden ja -ajan lisäksi

Yli 30 vuoden työkokemukseni perusteella uskallan väittää tietäväni hieman, mikä yhteistyössämme teräsosien toimittajana elementtitehtaille on olennaisinta. Tuotteen ostohinta on lopulta vain yksi tekijä yhteistyön toimivuudessa ja kannattavuudessa.

Meillä on lukuisia elementtitehtaita asiakkaana. Suuri osa heistä on suomalaisia perheyrityksiä, aivan kuten mekin. Ymmärrämme toisiamme jo tästäkin syystä harvinaisen hyvin. Arki, arvot ja tapa toimia on monesti hyvin samankaltainen asiakkaidemme kanssa.

Kun teemme kauppaa, onnistumiseen ja molemminpuoliseen tyytyväisyyteen on monta tekijää, joista hinnan lisäksi asiakkaitamme kiinnostaa tuotteiden toimitusaika ja -varmuus.

 

”Teemme kaikki tuotteemme Suomessa, omalla tehtaallamme Lahdessa. Tässä poikkeamme kilpailijoistamme selkeästi.”

 

Kotimaisuus tärkeää meille, mutta myös asiakkaillemme

Toimitusajan suhteen 90 prosenttia tilauksistamme on toimitettu viikon sisällä tilauksesta. On yleisesti tiedossa, että me teemme kaikki tuotteemme Suomessa, omalla tehtaallamme Lahdessa. Tässä poikkeamme kilpailijoistamme selkeästi. Kotimaisuus on meille arvo sinänsä, ja haluamme siitä pitää kiinni.

Kotimaisuus tuo myös edellä mainittua toimitusvarmuutta ja -nopeutta. Kun tuotteet ovat omassa varastossamme Lahdessa, saamme ne todennäköisemmin suomalaiselle työmaalle seuraavaksi päiväksi. Olemme huomanneet, että tätä asiakkaat arvostavat. Osien puuttuminen tai viivästyminen aiheuttaa elementtitehtaille isoja haasteita omassa tuotannossaan. Siksi toimitusvarmuus on keskeistä.”

Asiakaskin voi vaikuttaa

Tässä vaiheessa on hyvä mainita, että myös asiakas voi vaikuttaa tilaustensa toimitusvarmuuteen. Huolellinen tilauksen tekeminen on keskeistä, jotta tilausta ei tarvitse muuttaa enää käsittelyvaiheessa. Vaikka muutos koskisi pientäkin osaa tilauksesta, sillä voi olla merkittävä ajallinen vaikutus toimituksissa.

Myös ennakkotilauksia tekemällä – mahdollisuuksien mukaan – voi vaikuttaa toimitusaikoihin. Silloin voi rauhassa sopia toivotun toimitusajan tuotteille ja molemmat osapuolet voivat valmistautua toimitukseen, lähettämiseen ja vastaanottamiseen.

 

”Hinta on kuitenkin paljon muutakin kuin pelkkä tuotteen ostohinta.”

 

Kokonaishinta on tärkeämpi kuin tuotteen hinta

Tuotanto on siis vahvasti omissa käsissämme, millä on merkittäviä vaikutuksia toimituksiin. Toimitusvarmuuden lisäksi hinta on tietenkin asia, joka asiakkaitamme kiinnostaa. Hinta on kuitenkin paljon muutakin kuin pelkkä tuotteen ostohinta.

Jos esimerkiksi tuotteen asennus vie asiakkaaltamme 3 tunnin sijaan vain tunnin, varsinaisella tuotteen ostohinnalla ei ole juurikaan merkitystä. Siksi pyrimmekin ajattelemaan näitäkin asioita aina kokonaisuuden kautta, jotta asiakkaamme hyötyisivät ja me siinä mukana.

 

Jari Vilkmanilla on yhteensä yli 30 vuoden kokemus Anstarilta ja vakioterästuotteiden maailmasta. Avainasiakaspäällikkönä Jarille on erityisen tärkeää sujuva yhteistyö asiakkaiden kanssa ja asiakaskokemuksen jatkuva parantaminen.

Tilaa uutiskirjeemme

ANSTAR NEWS

Anstar news on Anstarin asiakaslehti. Lataa viimeisin lehtemme PDF:nä.

Anstar news 1/2023

Anstar news 1/2022

Anstar news 1/2021

Anstar news 1/2020

Anstar news 1/2019

Anstar news 1/2018

Seuraa meitä somessa