Ajankohtaista

26.04.2021

Anstar täyttää 40 vuotta

Lahtelainen perheyritys Anstar Oy viettää parhaillaan juhlavuotta. Betonirakenteiden liitososien sekä liittopalkkien myyntiin ja valmistukseen erikoistunut yritys perustettiin vuonna 1981, joten takana on 40 vuotta liiketoimintaa rakentamisen maailmassa.

Anstarista on vuosikymmenten myötä kasvanut kansainvälinen toimija, jolla on liiketoimintaa ympäri maailmaa. Yhtiö suunnittelee ja valmistaa itse tuotteensa sekä suunnitteluohjelmistot asiakkailleen. Kotimaisuus onkin ollut Anstarille aina tekemisen lähtökohta.SMART STEEL™ -konsepti kaiken keskiössä

Anstar on tuonut vuosikymmenten varrella monia tuotteita ja ohjelmistoja markkinoille. Ensimmäiset piilokonsolit, liittopalkit ja ohjelmistot osuvat kaikki 2000-luvun taitteen molemmin puolin.

SMART STEEL™ on Anstarin työn filosofia. Se tarkoittaa älykästä rakentamista ja mahdollistaa tehokkaan ja modernin rakentamisen vaikeissakin olosuhteissa. Anstar valmistaa kaikki tuotteensa itse. Kotimainen tuotanto onkin ollut Anstarin kilpailuetu läpi vuosikymmenten.

”Olemme kasvaneet ja kehittyneet alan ja asiakkaidemme mukana. Olen erittäin ylpeä, missä olemme nyt, mutta samaan aikaan katsomme vahvasti tulevaan 40 vuoteen. Aiomme pitää saman ideologian alan suunnannäyttäjänä toiminnan keskiössä tulevaisuudessakin”, Anstarin toimitusjohtaja Tero Viljakainen kertoo.

Perheyrityksen toimintaperiaatteilla menestykseen

Viljakainen johtaa Anstaria isänsä Kari Viljakaisen jalanjäljissä. Perheyrityksessä on aina ollut keskeistä henkilöstön hyvinvointi ja arvostaminen. Tero Viljakainen jakaakin vuolaasti kehuja omilleen.

”Meillä porukka ei ole ainoastaan töissä täällä, he todella ovat kiinnostuneita siitä, miten meillä menee ja miten meistä tulisi yhä parempia. Toimintakulttuurimme kuuluu, että kaikki ideoivat ja kehittävät Anstaria. Se motivoi ja antaa työlle merkitystä.”

Tulevaisuus näyttää valoisalta

Neljänkymmenen vuoden ikään ehtinyt Anstar ei aio tehdä suuria muutoksia liiketoimintansa ideologiaan. Sen sijaan uudistuksia ja kehitysaskeleita on varmasti tiedossa, sillä ideologiakin velvoittaa seuraamaan kehitystä – ja tekemään sitä.

Materiaalien ja esimerkiksi 3D-tulostuksen suhteen muutoksia on varmasti luvassa näinkin perinteiselle alalle. Aina keksitään parempia tapoja tehdä asioita. Teknologia tulee yhä vahvemmin mukaan myös rakennusteollisuuteen.

”Etenemme kasvun ja kehityksen tiellä. Haluamme, että 40 vuoden päästäkin Anstar on innovatiivinen ja yhä kansainvälisempi toimija alallaan. Tämä juhlavuosi on kerrassaan hieno asia, mutta katsomme jo vahvasti kohti tulevaa ja uusia askelia”, Viljakainen sanoo.

Tilaa uutiskirjeemme

ANSTAR NEWS

Anstar news on Anstarin asiakaslehti. Lataa viimeisin lehtemme PDF:nä.

Anstar news 1/2023

Anstar news 1/2022

Anstar news 1/2021

Anstar news 1/2020

Anstar news 1/2019

Anstar news 1/2018

Seuraa meitä somessa