Ajankohtaista

25.05.2023

Vastuullisia sanoja – ja tekoja 

Anstarin historian ensimmäinen vastuullisuusraportti on nyt valmistunut. Vuodesta 2022 tehty raportti toimii nyt meille tulevaisuuden peilinä ja vertailukohtana, miten onnistumme kehittämään toimintaamme eri vastuullisuuden osa-alueilla. Yhdessä Rodinia Oy:n kanssa tehty raportti ja ohjelma antaa meille kättä pidempää, pelkän sananhelinän sijaan. Aina voi puhua vastuullisuudesta, mutta teot ratkaisevat. 

” Aina voi puhua vastuullisuudesta, mutta teot ratkaisevat.” 

Liiketoiminnan vastuullisuus perustuu arvoihimme ja näkemykseemme liiketoiminnan laajemmasta merkityksestä yhteiskunnassa. Vastuullisuus on osa strategiaamme ja haluamme viestiä panostuksistamme sidosryhmillemme. 

Vain yhdessä kestäviä valintoja tekemällä voimme jättää tuleville sukupolville paremman perinnön kuin olemme itse saaneet. Vastuullinen liiketoiminta lisää myös kilpailukykyämme. 

Vuonna 2022 teimme vastuullisuusohjelman ja asetimme tavoitteita vuoteen 2025 saakka. Tässä vastuullisuusraportissa kerromme vastuullisuuden nykytilasta ja tavoitteistamme. 

 

”Vain yhdessä kestäviä valintoja tekemällä voimme jättää tuleville sukupolville paremman perinnön kuin olemme itse saaneet.” 

 

Vastuullisuuden nykytila ja tulevaisuus 

Vuonna 2022 teimme merkittäviä investointeja liiketoiminnan vastuullisuuden lisäämiseksi. Asensimme esimerkiksi aurinkopaneelit Villähteen toimipisteen katolle. Niiden ansiosta saamme katettua uusiutuvalla energialla osan toimintamme energiantarpeesta. 

 Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan johti siihen, että lopetimme raaka-aineiden hankinnan Venäjältä. Sen seurauksena hankintamme siirtyivät lähemmäs tuotantoa ja toimitusketjut lyhenivät. Samalla päästömme vähenivät ja toimitusketjun läpinäkyvyys lisääntyi. 

Vuonna 2023 lisäämme investointeja, jotka parantavat toimintamme energiatehokkuutta. 

 Toimialan haasteet 

Toimialallamme on kolme yleistä vastuullisuushaastetta, joita sekä me että kilpailijamme pyrimme hallitsemaan. Näitä ovat toimitusketjun läpinäkyvyys, päästöt ja työturvallisuus. 

Tuotantomme sijaitsee kotimaassa ja se on meille kilpailuetu. Tunnemme alihankkijamme ja raaka-ainetoimittajamme. 

 Päästöjen vähentäminen on tuotantointensiivisellä alalla selkeä kehityskohde. Koska olemme osa rakentamisen toimitusketjua, Rakennusteollisuuden vähähiilisyystiekartta koskee myös meitä, mutta hiilineutraalin teräksen hyödyntäminen riippuu asiakkaiden kiinnostuksesta ja maksuhalukkuudesta. 

 

”Kehitämme parhaillaan omia, innovatiivisia kestävän kehityksen mukaisia tuotteita, joiden avulla myös asiakkaamme pystyvät toimimaan kestävämmin.” 

 

Pyrimme säilyttämään markkina-asemamme ja edistämään kasvustrategiaamme Euroopassa. Osana sitä palkkaamme lisää henkilöstöä. Kehitämme parhaillaan omia, innovatiivisia kestävän kehityksen mukaisia tuotteita, joiden avulla myös asiakkaamme pystyvät toimimaan kestävämmin. 

 Vastuullinen liiketoiminta on ollut meille selviö koko yhtiön historian ajan. Nyt olemme kuitenkin dokumentoineet kaiken vastuullisuusohjelman muotoon, ulkopuolisten asiantuntijoiden avustuksella, mikä helpottaa asioiden seurantaa ja tavoitteellista toimintaa. Olemme ylpeitä, mitä olemme saaneet aikaan. Työ paremman huomisen puolesta jatkuu, yhdessä teidän kanssanne. 

Tilaa uutiskirjeemme

ANSTAR NEWS

Anstar news on Anstarin asiakaslehti. Lataa viimeisin lehtemme PDF:nä.

Anstar news 1/2023

Anstar news 1/2022

Anstar news 1/2021

Anstar news 1/2020

Anstar news 1/2019

Anstar news 1/2018

Seuraa meitä somessa