Ajankohtaista

20.03.2023

Sampsa Taitto myyntipäälliköksi Anstarille

Anstarin uutena myyntipäällikkönä aloittaa Sampsa Taitto. Lahtelaissyntyinen Sampsa on nähnyt rakentamisen alaa monelta kantilta uransa aikana. Vuosikymmenten aikana on rakentunut valtava verkosto ihmisistä, joista jokainen on tärkeä palanen suomalaisessa rakentamiskulttuurissa. Tässä blogissa annetaan Sampsan kertoa, mikä hän on miehiään.

”Synnyin Lahden liipolalaiseksi noin 50 vuotta sitten, mutta pian muutimme upouudelle isolle pientaloalueelle Hollolan Tiilikankaalle. Siellä valtavan lapsimassan keskellä oli loistava paikka kasvaa ja harrastaa erilaisia urheilumuotoja. Rakkaimmaksi niistä muodostui jalkapallo, lieneekö syynä, että samalla kentällä neppaili muiden muassa myös Jari Litmanen, joka asui samoilla kulmilla lapsuusvuosinaan."

 

”Samalla kentällä neppaili muiden muassa myös Jari Litmanen”

 

"Jalkapallo olikin iso osa lapsuutta, ja Reippaan riveissä tuli saavutuksina kaksi nuorten Suomenmestaruuttakin. Yläasteikäisenä jalkapallo jäi vähemmälle, kun ihastuin kiekkomaalivahdin hommiin. Siitä oli luonteva siirto aikuisiässä salibandymaalille. Urheilun lisäksi rakastan musiikkia. Keräilen vinyyleitä ja rämpytän kitaraa – tosin nykyään vähemmässä määrin. Tämän lisäksi kaikenlainen käsillä tekeminen ja puuhailu on terapeuttista.”

 

Elementtitehtaat tulleet tutuksi

”Kävin peruskoulut Salpakankaalla, ja jo ennen ammattikoulua, vuonna 1990, avasin elementtitehdasurani puolen vuoden pestillä Hollolan Raksabetonilla. Siellä tehtiin siihen aikaan vielä sänkkäriä. Sitten parin Tampereen harhavuoden jälkeen hoidin itselleni rakennusmestarin paperit Lahden tekusta – ja ei muuta kuin hommiin. Mikkelin Betoni Vierumäellä oli seuraava uhri, ja siellä vierähtikin lähes kymmenen vuotta seinämaailmassa (ei silloin vielä onteloa). Työnkuva muuttui nousujohteisesti ramlapojasta työnjohdon kautta tuotantoinsinööriksi.”

 

”Parhaana onnistumisenani KAPU-kaideholkin tuotteistaminen ja ylösajo”

 

”Vuonna 2005 MB:llä ollessani, eräänä kevättalven yönä, satuin samaan taksiin Juha Pulkkasen kanssa ja hän pyysi minua hakemaan myyntitöitä erääseen elementtien liitososia valmistavaan yritykseen. No, siinä vierähtikin 16,5 vuotta elämästä sisältäen tietenkin paljon mahtavia ihmissuhteita niin asiakkaisiin kuin työtovereihinkin ja parhaana henkilökohtaisena onnistumisena ”KAPU-kaideholkki”-tuotteen keksiminen ja tuotteen ylösajon vetäminen menestykseen.

”Vaihtelu virkistää”, tuumin, kun päätin hakea uusia haasteita elämääni. Kolmas elementtitehdas urallani oli Suomen Kovabetoni, jossa tein yrityksen hankintatoimea Nastolasta käsin ja olin mukana muun muassa suunnittelunohjauksessa. Konsernin rakennusliikkeen työtehtävissä pääsin näkemään prosessien kulkua myös työmaan näkökulmasta. ”Kovis”-ajan kokemus muodostui erittäin arvokkaaksi muun muassa tutustuessani mahtaviin ihmisiin. Teki hyvää tutustua myös jännitettyihin betonituotteisiin, kuten TT-laattoihin ja HI-palkkeihin, jotka ovat täysin oma maailmansa verrattuna seinätuotantoon.”

 

Hyvän työkulttuurin puolesta

”Olen mielestäni perusasetuksiltani ja työtavoiltani erittäin asiakaslähtöinen. Anstarilla työnkuvaani kuuluukin ennen kaikkea myynti- ja asiakaspalvelutyö. Pidän ihmisten kanssa toimimisesta ja saan parhaimmat ”kiksit” onnistuessani saamaan asiakkaan tyytyväiseksi. Olen myös enemmän kuuntelija kuin puhuja. Haluan kuulla, mitä asiakkailla on sanottavana asioiden eteenpäin saattamiseksi. Koen lisäksi olevani onnekas saadessani hyödyntää pitkää kokemustani elementtirakentamisen eri puolilta.

Anstarilla aion käyttää kaiken tarmoni rakentaessani omalta osaltani mahdollisimman toimivaa työkulttuuria ja joukkuehenkeä. Tosi hienoa päästä mukaan suomalaiseen perinteiseen teräsosabisnekseen ja nimenomaan suomalaiseen valmistukseen uskovaan yritykseen. Työssäni toki teen mahdollisimman paljon yhteydenottoja ulospäin, mutta toivon että et epäröisi soittaa myös minulle – joko tarpeen vaatiessa tai ihan muuten vaan.”

Tilaa uutiskirjeemme

ANSTAR NEWS

Anstar news on Anstarin asiakaslehti. Lataa viimeisin lehtemme PDF:nä.

Anstar news 1/2023

Anstar news 1/2022

Anstar news 1/2021

Anstar news 1/2020

Anstar news 1/2019

Anstar news 1/2018

Seuraa meitä somessa