Ajankohtaista

18.10.2022

Anstar toimittaa noin 600 metriä A-BEAM W®-palkkeja Asikkalan yhteiskoulun työmaalle

Teräsrakennelehden numerossa 3/2022 esitellään Asikkalaan valmistumassa oleva yhteiskoulu, jonka valmistumisessa Anstar on ollut vahvasti mukana. Rakennuksen koko on noin 6 700 bruttoneliömetriä, joka tulee sisältämään tilat yhteensä 530 perusopetuksen ja lukion oppilaalle. Anstar toimittaa kohteeseen  A-BEAM W® -liittopalkkeja sekä AEP® -piilokonsolit rakennuksen pylväitä varten. 

Yläkoulun lisäksi rakennukseen tulee ilmailupainotteinen lukio. Ilmailuteema näkyy rakennuksen näyttävässä muotoilussa. Esimerkiksi pääsisäänkäynti on suunniteltu siiven muotoiseksi. Muotoilun on mahdollistanut teräksen, betonin ja lasin tiivis yhteistyö.

Kohteen palkit on A-BEAM W® -liittopalkkeja, joita tulee kohteeseen yhteensä noin 600 metriä. Palkit on betonoitu tehtaalla ja myös lämmityskaapelit on vedetty niiden sisään jo valmiiksi. Tämän ratkaisun avulla kosteuden määrää sekä työmaalla että rakennuksessa voidaan vähentää. Myös talviasennus helpottuu.

"Tehtaalla palkit saadaan betonoitua pienellä vesi-betonisuhteella, jotta ei tuoda työmaalle ylimääräistä kosteutta. Tämä soveltuu erityisen hyvin silloin, kun on käytössä pintabetonointi. Syksyllä ja talvella hyödyt työmaalla korostuvat. Kun betonointi on valmiina, ei tarvitse välillä palkkeja sulatella lumesta”, kertoo Anstarin projektipäällikkö Jarmo Vaskelainen lehden jutussa. 

 

Maailman myrskyt vaikuttavat myös rakennusalaan

Ukrainan sota on aiheuttanut paljon epävarmuutta sekä teräs- että rakennusalalle. Kohteen aloitus osui juuri sodan kärjistymisen kanssa samoihin aikoihin. Teräsrakenteiden saatavuudessa on monissa tapauksissa ollut suuriakin vaikeuksia. Anstarilla toimitusvarmuus voidaan taata isojen varastojen ja useiden materiaalintoimittajien avulla. Myös se, että tuotteet valmistetaan Suomessa luo turvaa maailman myrskyissä. 

Lue koko Teräsrakennelehden juttu täältä.

Tilaa uutiskirjeemme

ANSTAR NEWS

Anstar news on Anstarin asiakaslehti. Lataa viimeisin lehtemme PDF:nä.

Anstar news 1/2023

Anstar news 1/2022

Anstar news 1/2021

Anstar news 1/2020

Anstar news 1/2019

Anstar news 1/2018

Seuraa meitä somessa