Ajankohtaista

25.10.2022

Älä veikkaa, tee vakio

Terästuotteiden vakioinnilla saavuttaa monia hyötyjä. Yhdellä lauseella sanottuna: vakiointi tehostaa toimintaa. Käydäänpä asiaa kuitenkin läpi hieman pintaa syvemmältä.

Vakioinnissa on kyse tuotteista, jotka täyttävät euronormiston. Rakennusten kuormia siirtävissä liitoksissa vakioitu ratkaisu tarkoittaa yleensä tuotteita, joilla on esimerkiksi tuotehyväksyntä-, laadunvalvonta- ja vastuullisuusasiat kunnossa. Liitoksen kestävyysarvot on määritetty valmiiksi voimassaolevien normien mukaisesti. Liitosten suunnittelu- ja asennusohjeet, sekä suunnittelua helpottavat työkalut on laadittu valmiiksi helpottamaan arkipäiväistä työtä.

Vakioiduissa tuotteissa vaihtokelpoisuus paranee ja laatuvaihtelu pienenee, kun tuotteet ovat jo lähtökohtaisesti riittävän samanlaisia. Näin vakioinnista on saatavissa merkittävää taloudellista ja aikataulullista säästöä myös asiakkaan kannalta.

 

"Vakioinnissa laatu paranee, koska tuotanto on jatkuvaa, samoin laadunseuranta."

 

Yksilölliset ratkaisut vastakohtana

Vakioinnin vastakohtana toimii kustomoidut ratkaisut, jotka ovat monellakin tapaa vaikeampi vaihtoehto. Yksilöidyissä ratkaisuissa kustannukset nousevat väistämättä. Myös laadun kanssa tulee kysymysmerkkejä. Vakioinnissa laatu paranee, koska tuotanto on jatkuvaa, samoin laadunseuranta. Yksilöllisistä tuotteista laadunseuranta on vaikeampaa. Jos virhe on olemassa, sille ei enää voi mitään.

Meillä Anstarilla vakiointi on suosiossa. Liitososistamme lähes kaikki onkin vakioituja, ja pyrimme kaikissa projekteissa aina ensisijaisesti vakioratkaisuihin. Erikoisratkaisutkin toki meiltäkin onnistuvat, mutta sitä ennen kannattaa miettiä, millaisia hyötyjä vakiointi toisi tullessaan.

Tilaa uutiskirjeemme

ANSTAR NEWS

Anstar news on Anstarin asiakaslehti. Lataa viimeisin lehtemme PDF:nä.

Anstar news 1/2023

Anstar news 1/2022

Anstar news 1/2021

Anstar news 1/2020

Anstar news 1/2019

Anstar news 1/2018

Seuraa meitä somessa