Kannakkeissa on eroja – ohuempi ja kevyempi voittaa monella tapaa
Itselläni on vuosien kokemus erilaisista kannakkeista. Voin häpeilemättä sanoa, että täällä Anstarilla tuote on vertaansa vailla, mikä näkyy myös myynnissä. Kiinnostus tuotetta kohtaan on vahvassa kasvussa niin Suomessa, Ruotsissa kuin Baltiassakin. Tässä blogissa ajattelin kertoa, mikä on mielestäni keskeistä kannaketta valittaessa ja mitä asioita korostamme omassa AOK®-kannakkeessamme.
Materiaalisäästöjä lujuudesta tinkimättä
AOK®-kannake toimii ontelolaattatason aukossa laatan pään kantavana rakenteena. Kannakkeita on monenlaisia. Käyttämämme uumalevy tekee AOK®-kannakkeestamme poikkeuksellisen. Uumalevyllä kannakkeesta saadaan jäykempi, joten valmistuksessa käytettävä teräs voi olla huomattavasti ohuempaa. Meidän tapauksessamme teräs on 5 millimetrin paksuista.
Ohuempi teräs tekee kannakkeesta kevyemmän ja siksi myös ekologisemman ja vähäpäästöisemmän, kun terästä tarvitaan vähemmän. Käytämme lisäksi huomattavan määrän kierrätysterästä, mikä vaikuttaa hiilijalanjälkeen positiivisesti. Raaka-ainesäästöt näkyvät luonnollisesti myös tuotteen hinnassa.
Tässä vielä kootusti tietoa patentoidusta AOK®-kannakkeestamme:
- Tuote on testattu ja mitoitettu kestämään vaativia rakennusolosuhteita
- Kannakkeet valmistetaan standardin SFS-EN 1090-2 mukaan
- Tuote on CE-merkitty SFS-EN 1090-1 mukaan
- Aukon koolla ei ole rajoituksia
- Nopea asennus työmaalla
- Erittäin hyvä tekninen tuki
- Kannakkeet on suunniteltu Euronormien vaatimusten mukaan
Katso esittelyvideo:
Toni Räty
Tuotantopäällikkö
+358 41 730 6614
toni.raty@anstar.fi
Artikkelin kirjoittajalla, Toni Rädyllä, on vuosikymmenien kokemus tuotannossa valmistettavista teräsrakenteista, erityisesti teräspalkeista. Tonin intohimona on palkin valmistusprosessien jatkuva parantaminen, jotta tuotanto tehostuisi ja asiakkaat saisivat entistä parempaa laatua, entistä nopeammassa aikataulussa.