Ajankohtaista

14.06.2023

Esittelyssä: Markus Hopeakoski

Anstarin suunnittelupäällikkö Markus Hopeakoski aloitti uudessa työssään tänä keväänä, mutta on ehtinyt nähdä ja kokea jo paljon. Suuremmasta talosta pienempään hyppääminen on tehnyt arjesta erilaista, mutta pelkästään positiivisella tavalla. Päästetään Markus ääneen, esittelemään itsensä. 

"Olen syntynyt Espoossa vuonna 1991. Kävin kouluni Espoossa ja myös Kauniaisten puolella. Sen jälkeen lähdin opiskelemaan Helsinkiin, Metropolian ammattikorkeakouluun. Valmistuin rakennetekniikan insinööriksi vuonna 2015, rakennesuunnitteluun suuntautuneena. Pääsin pian valmistumisen jälkeen töihin Swecolle korjausrakentamisen puolelle suunnittelijaksi. Referenssinä voisin mainita muun muassa Helsingin olympiastadionin korjausrakentamisen.

 

”Referenssinä voisin mainita muun muassa Helsingin olympiastadionin korjausrakentamisen.” 

 

Työn perässä Lahteen 

Swecon jälkeen päädyimme vaimon kanssa ratkaisuun, että lähdemme työn perässä johonkin uuteen kaupunkiin. Laitoimme hakemuksia useaankin paikkaan, ja niistä tärppäsi sillä kertaa Lahti ja Ramboll. Siellä tein monipuolisesti kaikenlaista: raskasta teollisuutta, korjausrakentamista ja uudisrakentamista. Referensseinä voisin mainita muun muassa Päijät-Hämeen keskussairaalan, Malskin alueen ja Paavolan kampuksen. Vääksyn yhteiskoulun projektissa pääsin jo työskentelemään Anstarin kanssa. Työskentelin Rambollilla noin 6 vuotta.

Sain kutsun Anstarille työhaastatteluun. Minulta kysyttiin, olisiko kiinnostusta tulla tekemään suunnittelutyötä heille. Asiat etenivät mukavasti, ja nyt huhtikuun puolessavälissä aloitin suunnittelupäällikkönä Anstarilla. Tehtäviini kuuluu projektien resurssointia, organisointia ja teknistä tukea asiakkaiden ja suunnittelijoiden suuntaan. Sen lisäksi tietenkin suunnittelemista ja A-BEAM W® -liittopalkkien  mitoittamista."

 

”Työporukka on letkeää ja osaavaa, ja täällä pääsen tekemään monipuolisesti asioita.” 

 

Lahtelaistuminen hyvässä vauhdissa 

"Olen viihtynyt Anstarilla ja Lahdessa erinomaisesti nämä muutamat kuukaudet. Tänne oli helppo tulla sisään. Työporukka on letkeää ja osaavaa, ja täällä pääsen tekemään monipuolisesti asioita. Omiakin ideoita saa esittää hyvin matalalla kynnyksellä. Anstar on riittävän pieni, mutta kuitenkin suuri, jotta asiat hoituvat notkeasti ilman liian jäykkää hierarkiaa.  

Asumme Lahdesta kotoisin olevan vaimoni ja 5-vuotiaan tyttäremme kanssa täällä Lahdessa, Ahtialan suunnalla. Olemme viihtyneet täällä erinomaisesti. Esimerkiksi luonto ja järvet ovat lähellä. Minulla on pieni paatti, jolla on kiva käydä kalassa kavereiden kanssa. Harrastan myös työmatkapyöräilyä ja sulkapalloa sekä omassa omakotitalossa nikkarointia. Seuraan aktiivisesti myös paikallista jalkapalloa ja jääkiekkoa."

Tilaa uutiskirjeemme

ANSTAR NEWS

Anstar news on Anstarin asiakaslehti. Lataa viimeisin lehtemme PDF:nä.

Anstar news 1/2023

Anstar news 1/2022

Anstar news 1/2021

Anstar news 1/2020

Anstar news 1/2019

Anstar news 1/2018

Seuraa meitä somessa