Ajankohtaista

04.08.2020

Anstar Oy puolustaa vapaata kilpailua

Anstar Oy on suomalainen perheyritys, joka on erikoistunut betonirakenteiden liitososien sekä liittopalkkien myyntiin ja valmistukseen.

Huhtikuussa 2020 Peikko Group Oy haastoi Anstarin markkinaoikeuteen kolmesta asiasta: EU 3D -tavaramerkkien loukkauksesta, patentin loukkauksesta ja sopimattomasta menettelystä elinkeinotoiminnassa. Peikko on jo aiemmin esittänyt väitteitä patenttejamme kohtaan, mutta menestyksettä. Anstar pitääkin myös näitä Peikon viimeksi esittämiä väitteitä oikeuksien loukkaamisesta perusteettomina ja tulee nyt ja jatkossa puolustamaan vapauttaan toimia Suomen rakennustuotemarkkinoilla. Anstar onkin 12.7.2020 jättänyt Peikon EU 3D -tavaramerkkejä koskevat kumoamishakemukset [sekä kiistänyt loukkausväitteet markkinaoikeudelle antamissaan vastauksissa].

Alan suurimpana toimijana, ja osallistuttuaan samoihin tarjouskilpailuihin palkkimarkkinoilla oman Deltabeam-tuotteensa kanssa, Peikko on jo vuosia tuntenut Anstarin tuotteet. Nyt kun Anstarin tuotteet ovat innovatiivisuutensa ja kilpailukykynsä vuoksi kasvattaneet suosiotaan asiakkaiden keskuudessa, Peikko on ryhtynyt kampanjoimaan Anstaria vastaan eri tavoin, ja nämä tuoreimmat kanteet ovat nyt osa tuota kampanjaa.

On nähtävissä, että puolustaakseen ylivoimaista markkina-asemaansa Suomessa, Peikko koettaa rajoittaa kilpailua, sekä pyrkii tällä tavoin myös jarruttamaan Anstarin kehitystä yrityksenä. Anstar pitää tilannetta erittäin valitettavana ja korostaa, että tuotteet ovat Anstarin oman tuotekehityksen tuloksia eivätkä loukkaa kenenkään oikeuksia.

Se, onko Peikon toiminta pitkällä aikavälillä viisasta, jää nähtäväksi, mutta koetamme itse suhtautua asiaan pikemminkin järjellä kuin tunteella” toteaa toimitusjohtaja Tero Viljakainen.

Lisätietoja: Tero Viljakainen, toimitusjohtaja, Anstar Oy, GSM 044 761 3510, sähköposti: tero.viljakainen@anstar.fi

Julkaisu: Heti vapaa

Jakelu: Keskeinen media, Anstar Oy:n internetsivut

Tilaa uutiskirjeemme

ANSTAR NEWS

Anstar news on Anstarin asiakaslehti. Lataa viimeisin lehtemme PDF:nä.

Anstar news 1/2023

Anstar news 1/2022

Anstar news 1/2021

Anstar news 1/2020

Anstar news 1/2019

Anstar news 1/2018

Seuraa meitä somessa