A-BEAM® JA AEP®-PIILOKONSOLI

A-BEAM® ja Anstarin liitostekniikka muodostavat osan runkojärjestelmästä, joka tarjoaa kustannustehokkuutta ja joustavuutta rakentamiseen. Palkkeja käytetään sekä yksiaukkoisena että jatkuvana rakenteena ja se suunnitellaan ilman erillistä palosuojausta paloluokkaan R180 asti. Vakioliitoksena teräsbetonipilariin on AEP®-piilokonsoli. Palkille on laadittu liitoskirjasto myös tavanomaisia liitoksia varten erilaisiin runkorakenteisiin. Palkkityypin valinta ja liittorakenteen alustava mitoitus suoritetaan Ohjelmat-osiosta löytyvällä ABEAM-pikamitoitusohjelmalla.  

A-BEAM W®

W-tyypin liittopalkki on suunniteltu erityisesti talvirakentamisen olosuhteisiin. Palkki toimii matalan välipohjan kantavana liittorakenteena. Kotelo valmistetaan teräslevystä ja kotelon taivutuskestävyyttä säädetään raudoituksella ja alalaipan paksuudella. A-BEAM W®-palkkityypin kotelo valetaan jo konepajalla täyteen betonia. Käyttötilanteessa palkki toimii liittorakenteena ontelolaattojen ja pintavalun kanssa. Palkin taivutuskestävyys riittää ontelolaattojen asennusaikaisille kuormille.

AEP®-PIILOKONSOLI

AEP®-piilokonsolilla kiinnitetään betonielementtipalkki tai Anstarin A-BEAM® betonielementtipilarin, -seinän tai toisen palkin kylkeen. Konsoli toimii nivelliitoksena palkinpään taivutuksen suhteen ja se siirtää palkin vääntömomentin pilarille ilman asennusaikaista tuentaa.

A-BEAM W®

Tutustu ratkaisuun

AEP®-PIILOKONSOLI

Tutustu ratkaisuun

A-BEAM® JA AEP®-PIILOKONSOLI LUOTETTUINA RATKAISUINA ERI KOHTEISSA

Keilaniemi NEXT, Espoo

 

Rakentaja: NCC Suomi Oy

  • Rakennuksen pinta-ala on n. 18 750 m2
  • Valmiiksi betonoitua A-BEAM W® -palkkia toimitetaan yhteensä 2,5 km
  • Kohteen tavoitevalmistumisaika on 2021

 

A-BEAM®

AEP®-piilokonsoli

Katso kaikki referenssit

Keljonkankaan Yhtenäiskoulu, Jyväskylä

 

Rakentaja: Peab Oy

  • A-BEAM® -palkkia n. 1,5 km
  • Kokonaispinta-ala noin 10 000 m2

 

A-BEAM®

AEP®-piilokonsoli

Katso kaikki referenssit

Hangonsiltatalo, Hyvinkää

 

Rakentaja: Luja Talo Oy

A-BEAM®

AEP®-piilokonsoli

Katso kaikki referenssit

Mitoitusohjelmat suunnittelun tueksi

SMART STEEL™ tarkoittaa älykästä rakentamista. Anstar tarjoaa suunnittelijoiden ja rakentajien käyttöön tuotteita ja mitoitusohjelmia, joiden avulla toteutettavat rakenneratkaisut ja liitokset voidaan suunnitella uusimpien suunnittelunormien mukaan. Hyödynnä siis parhaat suunnitteluvälineet ja tekninen tukemme. Palkkien jännevälit, rakennusten kerroskorkeudet ja julkisivuratkaisut voidaan toteuttaa laadukkaasti ja modernisti.

Lataa ohjelmat

Tutustu kattavaan tuotevalikoimaamme

A-BEAM®

A-BEAM® ja Anstarin liitostekniikka muodostavat osan runkojärjestelmästä, joka tarjoaa kustannustehokkuutta ja joustavuutta rakentamiseen.

Ansaat

Diagonaalianstaita käytetään sitomaan sandwich-elementin betonikuoret toisiinsa välissä olevan lämpöeristeen läpi. Ansaiden avulla siirretään ulkokuoren omapaino ja tuulikuormat sisäkuorelle.

Kiinnityslevyt

Kiinnityslevyjä käytetään muodostamaan paikallavalu- ja elementtirakenteiden pintaan hitsauskiinnitysalusta.

Ripustusosat

Anstar on kehittänyt konsoli- ja kannakejärjestelmiä tehokkaiksi ja kokonaisedullisiksi rakennusmenetelmiksi. Liitososat ovat helposti asennettavia sekä elementtitehtaalla että työmaalla.

Parvekeliitokset

Parvekesaranoilla siirretään vaakavoimia parveketornista rakennuksen runkoon. Saranaliitos sallii pystysuuntaiset liikkeet.

Pultit ja kengät

Peruspultteja ja pilarikenkiä voidaan käyttää betonielementtirunkojen liitoksissa perustukseen ja pilarijatkoksiin.

Raudoitusjatkokset

Raudoitusjatkosta käytetään harjatangon jatkamiseen täydelle vetokapasiteetille. Jatkettavan tangon päihin valmistetaan ruuvikierre ja tangot liitetään toisiinsa muhviliitoksella, joka siirtää tangon voiman liitoksen yli.

Ristikkoliitokset

Ristikkoliitokset ADE® ja ADK® on suunniteltu betonielementtirungon jäykistystä varten. Liitoksia käytetään betonielementtipilarin ja teräsrakenteisen jäykistysristikon ja -sauvan välisissä liitoksissa.

Ota yhteyttä

Tero Viljakainen
toimitusjohtaja
+358 44 761 3510
tero.viljakainen@anstar.fi

Tilaa uutiskirjeemme