Anstar tarjoaa suunnittelijoiden käyttöön mitoitusohjelmia, joiden avulla Anstarin tuotteilla toteutettavat liitokset voidaan suunnitella uusimpien suunnittelunormien mukaan. Rakenteiden suunnittelua varten Anstar on tehnyt tuotteistaan ACAD-blokkeja ja Tekla Structures komponentteja, joiden avulla Anstarin tuotteiden käyttö suunnittelussa on joustavaa.

AColumn mitoitusohjelma

Anstarin pilarikenkä-peruspulttituotteet suunnitellaan AColumn mitoitusohjelmalla. Ohjelma mitoittaa AHK ja AKP-C sarjan pilarikengät ja kenkiä vastaavien peruspulttien liitokset betonirakenteissa. Ohjelma käyttää ALP-C Peruspultteja sekä ATP ja AHP Karjateräspultteja. Ohjelma soveltuu myös betonielementtirungon jäykistysseinän ASL-seinäkenkäliitoksiin sekä momenttijäykkien palkki-pilariliitosten suunnitteluun APK-CM palkkikengillä. Ohjelmassa voidaan käyttää liitoksen mitoitukseen neljää euronormia (Perus Eurokoodi ja Suomen, Ruotsin ja Saksa kansallinen NA). Lisäksi peruspulttien mitoitus on tehty CEN/TS 1992-4-2/2009 mukaan.

ASteel Ohjelmalla suunnitellaan teräspilarin pohjalevy-peruspulttiliitos betoniperustukseen. Laskenta euronormien mukaan: EN 1992-1 ja EN 1993-1. Kansalliset liitteet SFS, DIN ja SS.

  • Anna sähköpostiosoitteesi, niin pääset lataamaan AColumn-mitoitusohjelman

Asennusohje

A-Palkin pikamitoitusohjelma ja liitosdetaljit

A-palkin pikamitoitusohjelmalla suoritetaan palkkityypin valinta esisuunnittelussa. Ohjelma laskee palkin kestävyyden ja taipuman valitussa rakenteessa, sekä ontelolaatan kannasten leikkauskestävyyden. Ohjelmaa ei saa asentaa Windows:in Program Files hakemistoon, koska käyttöjärjestelmän suojaustaso saattaa estää ohjelman käytön.

A-palkin tyypillisiä liitosdetaljeja on esitetty oheisissa piirustuksissa sekä pdf- että dwg-tiedostoina.


ANSTARIN TUOTEKIRJASTO AUTOCAD- JA REVIT-OHJELMILLE

Anstarin tuotteet löytyvät maksuttomasta ProdLib-palvelusta.

ProdLib on tuotetiedon jakopalvelu, jonka kautta arkkitehdit ja rakennesuunnittelijat saavat valmistajien tuotteet suoraan suunnitteluohjelmiinsa. Anstarin koko tuotevalikoima on ladattavissa AutoCAD-ohjelmaan ProdLibin kautta. Tuotekirjastoon sisältyy DWG-detaljikuvien lisäksi tarkat tuotetiedot.

Joitakin Anstarin tuotteita on saatavilla Revit-ohjelmaan.

ProdLib toimii myös erillisenä työpöytäsovelluksena. Palvelun ja tuotekirjastojen lataaminen ja käyttö on täysin maksutonta.

Teklan 3D-komponentit Anstarin tuotteille

Anstarin tuotteista on laadittu Tekla Structures 3D-mallinnusohjelmaan komponentteja, joita voidaan käyttää tuotteiden mallintamiseen.
Tallenna ensin komponentit koneellesi ja noudata sen jälkeen asennusohjetta. Komponentteja voidaan käyttää ohjelmaversiosta 17.0.4 alkaen. Pyydä komponentteja vanhempiin ohjelmaversioihin Anstarin teknisestä neuvonnasta.

ASteel mitoitusohjelma

ASteel Ohjelmalla suunnitellaan teräspilarin pohjalevy-peruspulttiliitos betoniperustukseen. Laskenta euronormien mukaan: EN 1992-1 ja EN 1993-1. Kansalliset liitteet SFS, DIN ja SS.